Supporters Feyenoord

Supporters Feyenoord

De Feyenoord Supportersvereniging is in 1931 opgericht. Het toenmalige bestuur van Feyenoord had besloten haar thuiswedstrijd tegen Ajax op Spangen te spelen. Uit onvrede hierover kwamen enkele Feyenoord-supporters in actie. De Feyenoord Supportersvereniging was geboren.

Op 6 mei 1970 kon Feyenoord voetbalgeschiedenis schrijven door als eerste Nederlandse club beslag te leggen op de Europacup. Het prestigieuze toernooi, 15 jaar eerder voor het eerst door de Franse sportkrant L'Equipe georganiseerd, was uitgegroeid tot het belangrijkste evenement voor clubteams. De tegenstander was het vermaarde Celtic uit Glasgow, de Europacupwinnaar van 1967.

Het team
Het Feyenoord dat aantrad tegen Celtic had deelname aan het Europacup toernooi afgedwongen in het seizoen 1968/69, toen de club voor de tweede keer in de geschiedenis de dubbel had weten te winnen. Er was weinig veranderd, Ernst Happels basisteam in het seizoen '69/'70 week maar op drie posities af van het team waarmee zijn voorganger Ben Peeters het jaar ervoor speelde. De veteranen Cor Veldhoen en Eddy Pieters Graafland, die alle successen van de jaren zestig hadden meegemaakt, waren hun basisplaats kwijt geraakt. Op Veldhoens plek als linksback speelde nu ex-ajaxied Theo van Duivenbode en in het doel was Pieters Graafland vervangen door de 12 jaar jongere Eddy Treijtel. De meest in het oog springende mutatie ten opzichte van het vorige seizoen was echter de aanwezigheid van de technisch begaafde oostenrijker Franz Hasil op het middenveld.

Bezoek de website van Supporters Feyenoord